Tisztelt Lakosaink!

Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Térségi Hulladék- Gazdálkodási Nonprofit Kft. értesítése alapján tájékoztatjuk, hogy a

2017. december 26. (kedd)  napra esedékes hulladékszállítás 2017. december 24. (vasárnap) lesz.

A Szolgáltató kéri a hulladékgyűjtő edények megfelelő időben történő kihelyezését.

az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről szóló 4/2017. (V.1.)

önkormányzati rendelet alapján

Biri Község Önkormányzata elismerve a társadalmi közérdeket megvalósító szervezetek jelentőségét, pályázati támogatást nyújt ezen szerveztek működéséhez, valamint egyes programjainak megvalósításához.

Számítunk Önre is!

Ismét véradás Biriben!

2017. szeptember 04-én hétfőn 13:00 - 15:00-ig a Faluházban.

Május végén adtam meg szakhatósági hozzájárulásomat a „GINOP-3.4.1-2015 Nagykállói járás – Biri optikai hálózat építése új nyomvonalon” engedélyezési tervéhez.

A pályázó 3C Távközlési Kft. augusztus 24-i közleménye szerint a cég csaknem egymilliárd forint támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretéből az újgenerációs szélessávú (NGA) hálózatok kiépítésére a szentlőrinci, a szentgotthárdi és a nagykállói járásában.

Járásunkban a kivitelező cég 684 millió forintos projektet valósít meg közel 616 millió forintos (90%-os) GINOP-támogatással. A projektnek köszönhetően a nagykállói járásban 2018 júliusára Balkány, Biri, Bököny, Érpatak, Nagykálló és Szakoly 9474 háztartásának internetellátása valósul meg.

Az új hálózat alkalmas lesz a növekvő használati intenzitás és sávszélesség-igény kielégítésére, így a korszerű hálózattal nem rendelkező települések legalább 30 megabit/másodperc sebességű internet-szolgáltatáshoz juthatnak.

 

Dr. Gyirán Zoltán – jegyző

Biri Község Önkormányzata 13/2016. (XII.31.) önkor-mányzati rendeletével a Geszterédi Közös Önkormány-zati Hivatal Biri Kirendeltségénél

2017. július 24. napjától (hétfő)

2017. augusztus 4. napjáig (péntek)

igazgatási szünetet rendelt el a köztisztviselők számára.

A fenti időszakban az ügyintézés szünetel; csupán az ügyelet időtartama alatt (hétköznapok délelőttjein) tart nyitva a kirendeltség. A fentiekre tekintettel kérem ügyfeleinket, hogy sürgős ügyeiket a kötelező szabad-ságolás előtt intézzék!

Gyirán Zoltán – jegyző

A Biri Hírmondó megalapítása óta a „FAMILIAS” rendszeres szereplője volt a lapnak, hiszen időről időre beszámoltunk egyesületünk életéről és eredményeiről. A mostani minden bizonnyal az utolsó híradás …

     A Familias Nagycsaládosok Egyesülete tavasszal ünnepelte 17 éves fennállását, hiszen 2000. február 9-én jegyezték be hivatalosan a szervezetet; bár nem hivatalosan már 1997 óta működött. Az ezredfordulón 34 család (170 fő) alkotta a tagságot. Az elmúlt húsz évbenKévés Jánosné töltötte be az elnöki tisztséget, míg Vasas László, majd pedig őt követve Belme Györgyné látta el a titkári feladatokat.

     Az Egyesület a médiában is „megmutatta magát”, hiszen Gyirán Zoltán jegyző – az Egyesület egykori tagja – a 2003. január 28-i ACTIVITY játékban bruttó 100.000 forintot nyert a civil szervezet számára, amit az Egyesület kirándulásra használt fel.

Bajnokcsapat 25 év után

Utoljára az 1992-93 szezonban volt bajnok jelenlegi osztályában Biri. Ez egy példás összefogás, a szorgalom és az akarat diadala, mely külső segítség nélkül nem lett volna meg. Külön köszönet Terdik Mihály esperes úrnak, aki mikor nem volt csapat, akkor a híveivel vonult fel a Testületi ülésre.

Köszönet az alapító tagoknak: Szálku Mihály, Varga István, Kiss Ferenc, Palicz Tamás, Szőllősi Tamás, Vass Norbert, a teljesség igénye nélkül.

Köszönjük támogatóinknak, hogy segítették a csapatot és a vezetőség munkáját.